Univerziteti u inostranstvu

Partnerski univerziteti Ino agencije – Beograd 0615544199 – Novi Sad 0605546662

Austrija

Webster University Vienna

Osnovan u Sjedinjenim Američkim Državama 1915. godine, Webster Univerzitet je američki univerzitet sa globalno perspektivom i kampusima širom sveta. Bečki kampus, Webster u Beču je privatni univerzitet, otvoren 1981. godine, a akreditovan u SAD-u i u Austriji. Osim na upis na Webster Univerzitet u Americi, preko nas se možete upisati i na Webster u Beču.

Webster-University-Vienna

Univerzitet se fokusira na izvrsnost u nastavi, spajanje teorije i prakse, predavanja u malim grupama, i edukaciji studenata da doživotno budu nezavisni učenici spremni da učestvuju u svim sferama međunarodnog društva. Univerzitet je nedavno dobio novu zgradu. Webster Univerzitet je omiljen među Ex-Yu studentima jer omogućava američku diplomu i život blizu kuće. Webster je univerzitet poznat po velikom broju stranaca, izuzetnom studentskom službom, američkim profesorima i karijernim centrom koji pronalazi studentima prakse i poslove u američkim firmama u Evropi i Americi. Oko 40% studenata čine Amerikanci, zatim slede Austrijanci, Rusi a 4. najbrojnija grupa studenata su sa Ex-Yu prostora, što studentima sa naših prostora daje priliku da steknu i odličnu mrežu poznastava sa mladima sa Balkana.

Ovde možete pogledati istoriju Webster Univerziteta

Lokacija i odlični uslovi studija

Ceo univerzitet se od prošle godine nalazi u novoj renoviranoj zgradi u 2. distriktu, na odličnoj lokaciji. Sve učionice i prateći sadržaji prate visoke američke standardi, i ovo je je zaista jedan od univerziteta koji izuzetno prati svoj studente i veoma im je posvećen. Postoji preko 20 studentskih klubova, na temu preduzetništva, biznisa, filma, psihologije, sporta, šaha i svih drugih tema, i svaki student može da pronađe svoj hobi. Karijerni centar veoma vredno radi, i studenti imaju pristup velikom broju praksi i stažiranja. Beč je diplomatski, ekonomski i politički centar, pa su svi smerovi odlično pokriveni mogućnostima za zaposlenje.

Studije

Webster je društveni / biznis univerzitet sa 3 glavna fokusa: Biznis, Mediji i komunikacije, Međunarodni odnosi i Psihologija. O njihovim smerovima saznajte više ovde. Ono što ste sa sigurnošću može reći je da je ovaj univerzitet elitan, i da je uspeo da objedini američki način školovanja i stari šmek Beča. Studenti su veoma opušteni i pozitivni, skoncentrisani na studije i svoj napredak.

Na osnovnim (Bachelor) studijama postoje programi:

  • webster_university_atriumInternational Relations
  • Management  (with possible emphasis in: International Business or Marketing)
  • Media Communications
  • Psychology
  • Business Administration

Na Master studijama postoje programi:

  • International Relations
  • Marketing
  • Psychology with emphasis in Counseling Psychology
  • Finance
  • MBA

Webster bal

Svake godine nova generacija na jesen ima svečani bal sa odelima i dugim haljinama, kao i što svaka generacija na kraju ima svečanu dodelu diploma u gradskoj kući Beča (Rathaus) što još jednom potvđuje poziciju i prestiž koju Webster uživa u Austriji. Posle diplomiranja studenti rade u različitim sektorima u Austriji, kao i širom Evrope i sveta. Webster Alumni klub je dobro povezan, po studenti često mogu da nađu preko njega potrebne kontakte i savete.

vienna-commencement15rathaus.jpg

Cene

Cena studija za Bachelor studije je 19,040 evra po godini. Webster ima svoj kampus gde je moguće iznajmiti sobu  (5-7 hiljada evre godišnje) i imati plaćene obroke cele godine (2,280 evra godišnje). Cene su više od prosečnih američkih jer je Webster američki univerzitet i u cenu studija ulazi veliki broj vanškolskih aktivnosti, članstva u studentskim klubovima, predavanja, privatni časovi, mentorisanja itd.

Cena studija za Master studije je 27,195 evra za program od 14 meseci, a  35,280 evra za program od dve godine. Webster ima svoj kampus gde je moguće iznajmiti sobu (5-7 hiljada evre godišnje) i imati plaćene obroke cele godine (2,280 evra godišnje).

Webster daje stipendije u vidu umanjenja školarina.

amaugarten_outside

Smeštaj

Studenti prve godine osnovnih studija obavezno žive u Webster rezidenciji kako bi se navikli na grad u sigurnom okruženju. Master studenti mogu da biraju između rezidencije i stanova, mada je naša preporuka da uvek pre žive u rezidenciji kako bi se umrežili sa drugim studentima i što više pričali strani jezik.

smestaj u becu

Rezidencija Am Augarten nalazi se na 10 minuta peške od Webstera ili 3 minuta biciklom. Ovo je lepa austrijska zgrada gde su se sobe jednokrevetne ili dvokrevetne. Svaka soba ima razdvojeno kupatilo i wc, čajnu kuhinju i standardni nameštaj. Sobe su prostrane. Rezidencija ima veliku kuhinju, prostorije za učenje, razonodu, studentski restoran i druženje. Uređena je u starom austrijskom stilu, spremačice održavaju higijenu, sa recepcionarom i čuvarom 24h sata dnevno. U rezidenciju se ulazi sa karticom i bezbednost je na visokom nivou. Cena sobe je standardno oko 350-400 evra mesečno.

Upis

Preko Ino agencije ostvarujete besplatnu prijavu i direktan upis. Upis je otvoren tokom cele godine, jer studije počinju 4 puta godišnje.

 


 

%d bloggers like this: