Univerzitet koji obezbeđuje prakse u kompanijama kao što su: Dizni, Teen Vogue, Warner Bros, Tom Ford, Ernst & Young, Snapchat i Netflix. U  Los Anđelesu, srcu kreativne industrije, ovaj univerzitet vam nudi savršen spoj teorije i prakse. 

woodbury5

Zašto Woodbury?

Woodbury University osnovan je 1884. godine i jedan je od najstarijih univerziteta u Južnoj Kaliforniji. Ima dva kampusa od kojih se jedan nalazi u Los Anđelesu, a drugi u San Dijegu. Woodbury je privatni univerzitet koji pretenduje da radi sa manjim brojem studenata kako bi ostvario veći kvalitet i kako bi studenti mogli direktnije da komuniciraju sa svojim profesorima. 31

Woodbury University je prvenstveno orijentisan na predmete kreativne industrije, kao što su animacija, grafički dizajn, modni dizajn i marketing i filmska produkcija. S obzirom da se nalazi u Los Anđelesu, u srcu svetske kreativne industrije, nudi studentima hiljadu i jednu mogućnost. Praksa je obavezni deo svakog programa, koju vam obezbeđuje fakultet, a mnogi diplomci se kasnije zapošljavaju u velikim firmama Holivuda, gde su i radili svoju studentsku praksu, kao što su – 20th Century Fox, Cartoon Network Studios, Bloomingdale’s, DreamWorks Animations, Clive Wilkinskon Architects. 

Programi osnovnih studija:

 • School of Business – Accounting, Fashion Marketing, Management, Marketing
 • College of Liberal Arts – History, Interdisciplinary Studies, Political Science, Professional Writing, Public Safety Administration
 • School of Media, Culture and Design – Animation, Applied Computer Science, Communication, Fashion Design, Filmmaking, Game Art & Design, Graphic Design, Psychology
 • School of Architecture – Architecture, Interior Architecture

07-RCHS_Woodbury_Bonner_19CPS

Programi master studija:

 • Master of Architecture
 • Master of Arts in Leadership
 • Master of Business Administration (MBA)
 • Master of Interior Architecture
 • Master of Landscape Architecture
 • Master of Science in Architecture
 • Master of Science in Architecture in Real Estate Development

Cene

Svi program osnovnih studija koštaju oko 37 hiljada dolara, a smeštaj na godišnjem nivou iznosi između 10 i 14 hiljada dolara. Stipendije koje su dostupne se kreću od 5 do 18 hiljada dolara.

pus3wdgunv6wmhin

Uslovi upisa

Kao i za sve univerzitete u Americi, potrebno je da imate položen test engleskog – TOEFL ili IELTS. Za osnovne studije morate da imate 60 poena na TOEFL-u ili 6.0 poena na IELTS-u, dok je za master studije kriterijum nešto viši – 80 poena na TOEFL-u ili 6.5 poena na IELTS-u.

library

Rok za prijavu

Woodbury University ima mogućnost da se student prijave kad god žele.  Međutim, ipak savetuju da se treba okvirno pridržavati roka za prijavu do 1. marta za jesenji semestar i do 1. novembra za prolećni semestar.