Logo Completo Quasar Blu

Šta je QDU?

Quasar Design University (QDU) je škola za dizajn osnovana 1987. godine u Rimu od strane tima dizajnera, akademskih profesora i profesionalaca koji su godinama u tom poslu i na terenu. U ponudi su dizajn, web dizajn, dizajn prostora i jahti, grafički dizajn i mnogi drugi. Cilj je bio osnovati jedinstveni sistem edukacije mladih dizajnera koji će se istovremeno fokusirati na istraživanje, planiranje i eksperimentisanje – što su uspešno realizovali. Profesori univerziteta su izuzetno poštovani i dobro znani stručnjaci iz svojih oblasti, a plan i program se svake godine menja i prilagođava trenutnom stanju i vodećim svetskim trendovima. QDU otkriva veštine i jače strane svakog studenta ponaosob, prilikom individualnih sastanaka sa osobljem, nakon čega se fokusira na jačanje tih veština kod svakog pojedinca. Misija univerziteta je kreiranje mladih eksperata i njihovo zapošljavanje. Brinu o svojim studentima i nakon diplomiranja, a postoji i Alumni klub putem kojeg studenti šire svoju mrežu poznanstava i stvaraju kontakte koji su relevanti za profesiju kojom će se baviti.

workplace-1245776_960_720

Život u Rimu

Rim predstavlja glavni grad Italije i melem za dušu ljubitelja arhitekture, istorije i dolce vita. Ulice i trgovi, od kojih neki datiraju još iz antičkog doba, su čuda arhitekture same po sebi, a čak 12 znamenitosti koje su pod zaštitom UNESCO-a za svoj dom imaju Rim. U gradu se nalazi preko 50 muzeja i 900 crkava sa freskama i skulpturama o čijoj smo lepoti i značaju svi učili u školi. Ne smete propustiti priliku da posetite čuvenu Sikstinsku kapelu i tavanicu koju je naslikao Mikelanđelo ili velelepni Koloseum koji važi za jednu od najlepših građevina na svetu. Pored svog istorijskog značaja, Rim je sedište stotine ambasada, internacionalnih organizacija i kompanija i predstavlja glavni centar biznisa i politike u Italiji. U ovom gradu će svako pronaći nešto za sebe: ljubitelji mode će uživati u radnjama i modnim revijama poznatih dizajnera, ljubitelji provoda će u Rimu naći veliki broj festivala i događaja koji se organizuju na dnevnom nivou, a gurmani će se naći u raju jer nigde nema bolje italijanske tradicionalne kuhinje nego u samoj prestonici.

architecture-2608214_960_720

Iz Beograda do Rima možete stići avionom koji odlično saobraća tokom cele godine, tako da nećete imati problema sa datumom putovanja i rezervacijom karata.

italy-1014263_960_720

 

Programi, cene i smeštaj

Osnovne studije traju tri godine i programi su:

  • Graphic & Communication Design
  • Habitat Design
  • Interaction Design

Cena je oko 12 000 evra po godini ili 30 000 evra za sve tri godine.

Master studije traju godinu dana i programi su:

  • Yacht Design EN
  • Product Design
  • Virtual Architecture

Cena je oko 12 000 evra.

Za Jednogodišnje programe usavršavanja u ponudi su kursevi:

  • Interior Design
  • Web Design
  • Landscape & Garden Design

Cena je oko 10 000 evra.

U ponudi su i stručni kursevi u trajanju od par meseci nakon kojih dobijate sertifikat:

Autodesk 3ds max, Autodesk AutoCAD 2D, Autodesk AutoCAD 3D, Autodesk Revit Architecture, Digital Photography, Metropolitan Gardening, Photoshop Ilustrator InDesign, Rhino Jewels, Rhinoceros Architecture, Rhinoceros Elements, V-Ray.

Takođe, možete provesti leto u Rimu na nekom od letnjih kurseva:

Engraving Rome, Shoot Rome – Design a Photobook, Art – Environment – Heritage, New Design Scenario of Self Made in Italy, Italian Garden Design.

Fakultet povezuje internacionalne studente i agencije koje pomažu u pronalaženju smeštaja i pruža maksimalnu podrušku u tome.

rome-2263638_960_720

Prijava

Preko Ino agencije se vrši direktna prijava i upis. Javite nam se, slanje je besplatno.

 


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit