O fakultetu

The American University of Rome (AUR) je osnovan 1969. godine u Rimu sa ciljem da  se spoji kvalitet američkog obrazovanja sa lepotom života u Evropi, tako da je Italija bila logičan izbor. Predavanja su isključivo na engleskom jeziku, što privlači studente iz raznih delova sveta, pa se trenutno u kampusu govori 28 različitih maternjih jezika među studentima! Iako se na fakultetu nalazi preko 500 studenata, predavanja se drže u malim grupama i strogo se vodi računa o profesionalnom razvoju svakog studenta ponaosob. Karijerni centar fakulteta je tu da studentima obezbedi praksu svake godine u preko 50 organizacija širom zemlje sa kojima su direktno povezani. Stopa zaposlenosti diplomaca ovog univerziteta je fascinantnih 73%!

The_American_University_of_Rome_logo

Rim kao vaša učionica i studentski život

Nije tajna da je Rim jedan od najlepših gradova na svetu i AUR tu činjenicu maksimalno koristi. Fakultet se nalazi nedaleko od istorijskog centra Rima, tako da neretko možete naići na grupu studenata koji su predvođeni profesorom i slušati predavanje na otvorenom. S obzirom da se u Rimu nalazi preko 50 muzeja i 900 različitih kulturnih i arhitektonskih čuda od kojih je čak 12 pod zaštitom UNESCO-a, ovakva praksa ne predstavlja iznenađenje.

skip-the-line-ancient-rome-and-colosseum-half-day-walking-tour-in-rome-114992

Fakultet podržava mobilnost studenata i upoznavanje sa drugim zemljama i kulturama tako da se organizuju razni izleti unutar Italje (Toskana, Vezuv, Kapri), ali i izleti koji za cilj imaju edukaciju i povezivanje sa gradivom,  van granica Italije (poseta Domu lordova u UK, model UN u Hagu, Grčka, Beč, Njujork itd)

rome-to-cinque-terre-featured

Na fakultetu nećete biti usamljeni, postoje brojni klubovi i organizacije u koje se možete učlaniti i pored prijateljstva sticati i iskustva koja će vam značiti prilikom zapošljavanja. Neki od klubova su Klub istorije umetnosti, Gluma, Biznis klub, Klub za medije, Parlament fakulteta i mnogi drugi, ali su se pobrinuli da ugode svačijim interesovanjima.

Gde ću živeti i kako ću stići do tamo?

Fakultet je i na to mislio, tako da svojim internacionalnim studentima obezbeđuje  potpuno nameštene stanove u blizini univerziteta ili u područijima koja su prevozom spojena sa univerzitetom, od 10 do 30 minuta udaljenosti. Vodi se računa da su u pitanju mirni delovi grada, okruženi parkovima i zelenilom, kako bi studenti imali potpuni ugođaj. Način dolaska do univerziteta će studentima biti detaljno objašnjen po ulasku u smeštaj.

Beograd i Rim su odlično spojeni kako avio prevozom, tako i autobusom. Letovi su česti, autobusi saobraćaju na toj relaciji redovno, pa nećete imati problema oko rezervacije i kupovine karata tokom cele godine.

Trevi_Fountain,_Rome,_Italy_2_-_May_2007

Programi, cene i školarine

Osnovne studije traju 4 godine i programi su:

 • Archeology & Classic
 • Art History
 • Business Administration
 • Communication
 • English Writting, Literature and Publishing
 • Film and Digital Media
 • Fine Arts
 • Interdisciplinary Studies
 • International Realtions and Global Politics
 • Italian Studies
 • Travel and Tourism Management

Cena programa je oko 10 000 eura po semestru.

Master studije traju 15 meseci i programi su:

 • Arts Management
 • Food Studies
 • Peace Studies
 • Sustainable Cultural Heritage

Cena programa je 12 000 eura.

Fakultet daje mogućnosti stipendija na osnovu primanja i demografije, a postoji i delimična stipendija za dobre studente u zamenu za razne vrste treninga koje moraju pohađati.

1312_hodesti_00_p_1024x768

Prijava

Prijava je direktna preko Ino agencije, kao i upis. Javite nam se i aplicirajte na vreme.

Dokumentacija koja vam je potrebna:

 1. Kopija pasoša
 2. Diploma škole/ fakulteta i ocene (može naknadno)
 3. Rezultati jezika (može naknadno)
 4. Preporuke
 5. Esej
 6. Video o vama i vašim motivima za upis

o-GIRL-COLLEGE-facebook


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu pošaljte nam besplatan upit