Accademia Costume & Moda sarađuje sa velikim brojem modnih kuća i dizajnera, neke od njih su Max Mara i Fendi sa kojima postoji saradnja čak i na Master programima.

ACM

Accademia Costume & Moda (ACM) ima dugu tradiciju u obrazovanju i poznata je po stvaranju mladih profesionalaca u oblasti modne industrije i zabave. Zato uživa poverenje velikih modnih kuća, koje čak na godišnjem nivou traže upravo diplomce ove Akademije za svoje praktikante i zaposlene. Osnovana 1964. godine i akreditovana od strane Ministarstva za obrazovanje Italije, Akademija je danas među Top 15 škola mode na svetu! Bivši studenti se mogu naći među izuzetno cenjenim kreativnim direktorima kompanija, preduzetnicima, modnim i dizajnerima kostima, menadžerima, urednicima i stilistima poznatih ličnosti. Čak 85% studenata ovog fakulteta bude zaposleno po završetku akademije.thumb_075ecf9f095b6af76c647671d1b4522497aea0e4_bof_company_logo_header

Fakultet u srcu grada

ACM se nalazi u samom srcu grada Rima, na samo nekoliko koraka od čuvenog Trga Navona, sa pogledom na reku Tibar. Grad vrvi od odličnih restorana, prodavnica, muzeja, fontana i manifestacija, tako da je potpuno prilagođen mladima i svako može pronaći nešto za sebe. Rim je grad lepote, istorije i kulture, pa ne čudi što veliki broj mladih iz celog sveta odluči da upravo ovde nastavi svoje obrazovanje.

Beograd i Rim su povezani avio prevozom, koji saobraća često.

fontana-del-moro-485286_960_720

Moderne učionice i savremena oprema

Akademiju čine velike i svetle učionice sa stolovima za dizajniranje, laboratorijama i terasama. Akcenat je na potpunom ugođaju kako bi se studenti nesmetano fokusirali na nastavu.

accademia-costume-e-moda-campus-services-sede-06

Studentima je na raspolaganju ogromna biblioteka koja sadrži različitu literaturu o istoriji umetnosti i mode, ali i savremene časopise, knjige i kataloge. Zanimljivo je da u arhivi imaju prvi broj Harper’s Bazaara (1867).

accademia-costume-e-moda-campus-services-biblioteca-01

U okviru Akademije se nalazi i “biblioteka tkanina i materijala” kako bi se studentima pružila mogućnost da se upoznaju sa različitim vrstama tkanina i njihovim značajem. Ovo doprinosi razvijanju njihovih veština i sposobnosti i daje im priliku da istražuju, isprobaju i uče na realnim primerima.

accademia-costume-e-moda-campus-services-tessuteca-01

Postoji nekoliko laboratorija za praktičnu primenu znanja kao što su one gde se prave modni i scenski kostimi, laboratorija sa kompjuterima gde studenti uče sve o editovanju slika i teksta i digitalnom dizajnu nakita i figura, laboratorija za scensku šminku i za fotografiju.

accademia-costume-e-moda-campus-services-aula-pc-00

Programi i stipendije

Osnovne studije traju tri godije i programi su:

  • Costume & Fashion
  • Fashion Editor – Styling & Communication ENG
  • Media Design & Multimedia Arts

Master studije traju godinu dana i programi su:

  • Alta moda – Fashion Design
  • Accessory Design – Leather Goods, Shoes and Eyewear FENDI
  • Creative Knitwear Design MAX MARA, u San Martinu
  • The Art and Craft of the Costume Designer for Opera and Ballet
  • Fashion Jewelry

U ponudi su i intenzivni kursevi i letnji kursevi koji mogu trajati jednu ili dve nedelje.

Intenzivni kursevi: Visual Merchandising, 3D Draping, Fashion Marketing and Advertising, Design and Prototyping for Shoes and Bag, Jewelry and Bijou Design.

Letnji kursevi: Intro to Costume Design, Intro to Fashion Communication and Styling, Intro to Fashion and Accessories Design.

Postoji nekoliko stipendija za koje se posebno konkuriše.

accademia-costume-e-moda-campus-services-sede-13

Prijava

Preko Ino Agencije prijava i upis su direktni. Potrebna dokumentacija jeste diploma srednje škole/ fakulteta, cv, portfolio i motivaciono pismo, zahtevi se mogu razlikovati zavisno od programa.


Ukoliko vas interesuju studije u inostranstvu pošaljite nam besplatan upit