Studirajte u blizini jedne od najvećih svetskih atrakcija – Nijagarinih vodopada, a na sat vremena od Toronta u prelepom prirodnom rezervatu. 

niagara-falls

O Niagara koledžu

Map-of-OntarioNiagara College je državni koledž koji broji oko devet hiljada studenata iz oko 60 zemalja sveta. Koledž ima dva kampusa koja se nalaze u Niagara regionu u južnom Ontariju. Welland kampus se nalazi na oko sat i po vremena od Toronta i na 25 minuta vožnje do Nijagarinih vodopada. Tokom leta su peščane plaže Ontario jezera dostupne studentima koji tu imaju mnoge rekreativne aktivnosti. Kampus je veoma dobro povezan sa okolinim i gradskim prevozom. Drugi kampus, Niagara-on-the-Lake kampus, nalazi se u istoimenom gradiću, koji predststavlja rezervat svetske biosfere dizajniran od strane UNESCO-a. Rezervat čine prelepe bašte, lagune, kao i vinograd koji se nalazi u sklopu samog kampusa. Takvo okruženje čini učenje mnogo lakšim, pogotovo za programe hortikulture.

Niagara koledž je posebno posvećen održivosti i održivom razvoju, zbog toga pokreće mnogo projekata “Zelenog kampusa” koji uključuju i studente (učionice u prirodi), a pored toga koristi solarne panele, geotermalne pumpe i vetrenjače kako bi smanjio potrošnju električne energije. Niagara koledž oblikovan je svojim okruženjem kakvo je svetko čudo u čijoj se blizini nalazi –  Nijagarini vodopadi.

 

NOTL-Campus-Vineyard-View

Kada je u pitanju smeštaj, za internacionalne studente je pored smeštaja u studentskom domu, moguće i da budu smešteni sa kanadskom porodicom kako bi se brže prilagodili novoj zajednici. Koledž veoma ceni sportski angažman, tako da ima timove za različite sportove, ali i opremljenu teretanu u kojoj studenti mogu da idu na fitnes. Niagara koledž nudi bezbroj studentskih aktivnosti, ali i mogućnosti da studenti individualno organizuju svoje vreme na nekoj od svetskih atrakcija koje se nalaze nedaleko od kampusa.

AthleticsSlider-Fitness

Programi

Osnovne studije

Game Design, Game Programming, Business Administration (Hospitality), Business Administration (Human Resources), Business Administration (International Commerce and Global Development);

Master studije

Advanced Care Paramedic, Advanced Law Enforcement and Investigations, Artisan Distilling, Autism and Behavioural Science, Commercial Beekeeping, Commercial Cannabis Production, Ecosystem Restoration, Environmental Management and Assessment, Event Management, Exercise Science for Health and Performance, Geographic Information Systems – Geospatial Management, Hospitality and Tourism Management, Human Resources Management, Industrial Automation, International Business Management, Public Relations, Teaching English as a Second Language, Wine Business Management

Sve programe master studija možete pretražiti ovde.

caferteria-wc-new

Cene

Cene školarine na godišnjem nivou kreću se od 4000 do 13 hiljada dolara. Najskuplji su programi Advanced Care Paramedic i Commercial Beekeeping koji jedini koštaju više od 10 hiljada dolara. Većina programa se košta od 4000 do 8000 dolara. Pogledajte koliko košta program koji vas interesuje ovde.

Welland-Campus-Frontview-1400x500

Uslovi upisa

Da biste studirali na Mohawk koledžu treba da položite neki od dva testa engleskog jezika – TOEFL ili IELTS. Više o ova dva testa, kao i kako da se odlučite koji da polažete, pročitajte ovde. Neophodno je da osvojite minimum 80 poena na TOEFL-u i 6.0 odnosno 6.5 poena (u zavisnosti od programa) na IELTS-u.

The-Core-Thumb

Rok za prijavu

Bitno je da se prijavite što pre planiranog početka studija s obzirom da proces dobijanja vize nekad traje i nekoliko meseci. Za studije s početkom u septebru, rok za prijavu je 1. februar, a za početak u januaru, rok za prijavu je 10. avgust.