Studirajte biznis ili menadžment u Večnom gradu na Rome Business School, fakultetu koji će se pobrinuti za vaše obrazovanje, ali i za vašu karijeru. 

1509971747_rome_business_school_header

Život u Rimu

Život u Večnom gradu je uzbudljiv i pun novih otkrića za one koji su se tek doselili. Predivni rimski trgovi, italijanska hrana i mediteranska klima čine život u ovom gradu zaista “za poželeti”. Kao glavni grad Italije, u Rimu je sedište mnogih kompanija, ali i međunarodnih organizacija i institucija u kojijma možete obavljati praksu tokom ili nakon vaših studija. Pogledajte kako studenti Rome Business School obilaze Rim u videu ispod!

Rome Business School

Rome Business School (RBS) je privatni fakultet lociran u Rimu koji nudi isključivo programe master studija u oblasti biznisa i menadžmenta. RBS ima male grupe studenata na svakom program, između 15 i 20 kako bi istakao kvalitet studija. Pored toga, veoma je orijentisan na praktično usavršavanje studenata, te nudi mnoge programe praksi, rada na projektima i drugih vidova usavršavanja. Samo neke od kompanija, organizacija i instituta sa kojima RBS ima saradnju su Microsoft, Hard Rock Cafe, Eataly, DHL, Cern, Unicredit Banka, Fendi i mnoge druge. Uz to, fakultet ima i karijerni centar koji se stara da studenti sve te mogućnosti iskoriste na pravi način. Svi programi mogu biti praćeni na kampusu ili online.

9409

Ono što posebno ističe RBS je mogućnost različitih načina studiranja. Klasični full-time način podrazumeva časove tokom nedelje, ali RBS nudi još neke. Executive studiranje podrazumeva da imate časove samo subotom, professional studiranje podrazumeva da su časovi popodne/uveče, nakon radnog vremena. Posebno interesantno je studiranje na daljinu, koje se sprovodi na online platformi sa časovima uživo i interakcijom između profesora i studenata.

Rome Business School ulazna vrata i hodnik

Programi

Rome Business School nudi isključivo master programe u oblasti biznisa i menadžmenta.

Rome Business School soba za sastanke

  • Master of Business Administration (MBA, jednogodišnji)
  • Master in Marketing and Communications
  • Master in International HR Management
  • Master in Arts and Culture Management
  • Master in Fashion Management
  • Master in Food and Beverage Management
  • Master in Political Marketing
  • Master in Agribusiness Management
  • Master in eHealth and Telemedicine Management 

 Mogućnost za učenje na daljinu (online) postoji za sve programe. Studenti mogu kombinovati online i na kampusu.

Cene

Cena jednogodišnjeg MBA programa je 15 hiljada evra. Za ostale programe cena zavisi od načina na koji se program pohađa, da li je na daljinu, ili je full-time na kampusu. Cena takođe zavisi i od programa za koji se prijavljujete. One se kreću od 3500 do 12 hiljada evra. Rome Business School nudi akademske stipendije, do 30% školarine.

Fleksibilnost studija – Online vs Offline

Bitno je napomenuti da studenti svim Master programa mogu da počnu studije dva puta godišnje – ili u martu ili u oktobru. U slučaju MBA studija, postoji mogućnost da se počne bilo kada u toku godine, osim u avgustu. Studenti imaju mogućnost da prate sve programe na kampusu, putem učenja na daljinu ili kombinovano. Studenti koji se odluče za opciju “učenje na daljinu” mogu da prate nastavu u realnom vremenu i da u toku predavanja postavljaju pitanja profesoru. Učenje na daljinu je omogućeno zahvaljujući opremi (kamera, mikrofoni) koji postoje u svakoj učionici, kao i platforme VLE (Virtual Learning Environment) na kojoj se postavljaju snimci svih predavanja, kao i materijali koje obezbeđuju profesori. Kombinovana opcija podrazumeva spoj studiranje na kampusu i učenja na daljinu npr. prva pola godine u Rimu, a pola godine na daljinu.

Uslovi upisa

Za MBA je neophodno da imate diplomu, ali i 2 godine relevantnog profesionalnog iskustva, kao i da tečno govorite engleski. Za ostale master programe nije potrebno nikakvo potrebno iskustvo, samo da imate diplomu osnovnih studija i da govorite engleski. Aplikacija se podnosi online na sajtu univerziteta.

Rok za prijavu

Neophodno je poslati prijavu najmanje dva ili tri meseca pre početka programa.

rome_business_school_slider-1219x576