Fontys (Fontys University of Applied Sciences) je jedan od najvećih holandskih univerziteta, sa nekoliko kampusa se nalaze u gradovima na jugu Holandije. Spada u top 5 državnih univerziteta u Holandiji i postoji od 1996. godine. Holandija je jedna od vodećih zemalja EU na polju obrazovanja i studija na engleskom, kao i visokog broja stranih studenata. Možete pogledati video promo 1 i promo 2 na youtube.
 
45635dd6fedf31fc243b420492fd2714

Kvalitet nastave

Uprkos velikom broju studenata (44000) obrazovanje na Fontysu je organizovano u malim grupama. Programi postoje na holandskom, nemačkom i engleskom jeziku, jer je cilj Fontysa da ima međunarodne studente i međunarodni prestiž. Kvalitet nastave je na veoma visokom nivou i zahteva se posvećenost studenata. Fontis posebnu pažnju posvećujeuslovima studiranja neophodnim za obezbeđivanje neometano odvijanje studija, kao što su karijerni centri, eminentni profesori, ocenjivanje studentske službe i stalna dvosmerna komunikacija kako bi se izašlo studentima u susret.
 

Lokacija

Studijski programi se održavaju u kampusima koji se nalaze u Ajndhovenu, Tilburg i Venlo. Ova 3 grada nalaze se jedan do drugog na jugu Holandiju, i ova lokacija je veoma interensantna zbog low-cost aerodroma u Ajndhovenu (Eindhoven) do kog postoji direktan Wizzair let iz Beograda, a i studenti tokom studija mogu jeftino da putuju. Sva tri grada su srednje veličine, i poznati su kao studentski gradovi gde troškovi života nisu toliko visoki.
 
8293ca37aa36f003b0211570dc0cc63d

Kampusi

Svi kampusi opremljeni su računarskim sobama, bibliotekama i studentskim restoranima. WiFi internet je dostupan u svim kampusima, što vam omogućava studentima da ponesu laptop na Fontys i tamo rade, uče, istražuju i provere svoj e-mail, gde god da su na Fontysu. Ajndhoven je poznat kao region “Brainport Eindhoven”, koji je sjajan ambijent za studente koji žele da postanu profesionalcu. Ovde se nalazi centar holandske tehnologije, i u ovom gradu ima svoje sedište i kompanije Philips, koja je u ovom gradu i osnovana 1891. godine. Ajndhoven je pravi studentski grad, sa različitim studentskim objekatima na raspolaganju. Sam kampus nalazi se u centru, nekoliko minuta hoda od glavne Železničke stanice.
 
 
studije-u-holandiji-tilburg-fontys
 
Tilburg je dinamičan grad i jedna od centara kulture Holandije, sa mnogim umetničkim događajima i festivalima. Tilburg Fontys Kampus se nalazi se u predgrađu Tilburga i dobro je povezan graduskim autobusom i sigurnim biciklističkih stazama. Tilburg ima mnogo toga da ponudi studentima, uključujući i veoma vibrantan studentski život. Više od 28.000 studenata studiraju na jednom od 3 univerziteta u Tilburgu.
 
 
studije-u-holandiji-venlo-fontys
 
Fontis Venlo se nalazi na samo 5 minuta od Nemačke, u jednom od najjačih prekograničnih regiona u Evropi. Kao jedno od najvažnijih evropskih logističkih i putnih čvorišta, Venlo je oduvek imao međunarodni fokus i jak osećaj preduzetništva. Fontys kampus Venlo ima studente iz 50 zemalja. Nudeći dve prakse i odlične veze sa partnerskim kompanijama u Holandiji, Nemačkoj i ostatku Evrope, Fontis Venlo zaista stimuliše preduzetnički duh svojih studenata. Grad ima 100 stanovnika, i poznat je po lepom istorijskom centru čije zgrade datiraju iz 14. veka.

Studije

Osnovne studije traju 4 godine, a master studije traju godinu dana. Postoji nekoliko fakulteta:  Arts, Communication, Economics & Marketing, Engineering, Health Care, ICT. Svi programi na engleskom:
 
 

Engineering and ICT Studije

Business Studije

studije-na-engleskom-u-holandiji

Art Studije

Architecture Studije

Health Studije

fontys-holandija

Cena studija

Fontys, kao i svi državni univerziteti u Holandiji ima različite cene studija za NonEU studente i EU studente. Za NonEU cena studija 6500 evra za osnovne studije, a najviša cena studija može biti 9800 evra po godini, za Master of Music. Za EU studente cena studija je 2000 evra po godini. Cena mogu varirati od programa do programa, ali za holandske cene, Fontys je dosta povoljan univerzitet što se tiče školarina.

Troškovi života i stipendije

Za Holandiju, mesečni troškovi iznose 875-1100 evra, zavisno od studenta i smeštaja. Fontys pomaže studentima da nađu studentski smeštaj. Za određene programe postoji Holland stipendija u iznosu od 5000 evra.

Prijava

Prijava je otvorena do 15.juna. Prijavom preko Ino agencije obezbeđujete sebi direktan upis. Ino agencija je nacionalni predstavnik Holandije za Srbiju, Bosnu i Crnu Goru.

Pošaljite nam besplatan upit ispod.